Courtyards

Overzicht

    Verbondenheid

    Het gebouw Warandeberg verbindt de beneden- met de bovenstad

    Er zal geen parkingtoegang meer zijn in de Baron Hortastraat om de as tussen het centraal station en de Belliardstraat te versterken. De Baron Hortastraat wordt volledig verkeersvrij gemaakt en voorbehouden aan de voetgangers. Deze verbinding wordt benadrukt door in het gebouw een publieke lift te integreren die het niveauverschil tussen de Baron Hortastraat en de Koningsstraat overbrugt.

    Gallery Gallery

    Zich verbinden met de stad en de voorbijgangers

    Verschillende toegangen langsheen de Ravensteinstraat leiden naar groene patio’s toegankelijk voor iedereen tijdens de kantooruren. Deze buitenpatio’s zijn de verbinding tussen de privéruimte van de bank en de publieke ruimten. Medewerkers, bezoekers en voorbijgangers kruisen mekaar: het wordt hun informele ontmoetingsplaats.

    In de overdekte galerij achter de kolommen bevinden zich de commerciële ruimtes. Hun uitstalramen nodigen de voorbijgangers uit om er langs te lopen en staan in verbinding met de andere handelszaken in de buurt.

    Op socio-economisch vlak zijn de belangrijkste punten van dit nieuwbouwproject: de integratie van handelszaken, de verbondenheid met de buurt, de verbetering van de voetgangersstroom en de aanleg van privéruimten toegankelijk voor het publiek.